Sashimi med norsk hval
20 min.
Enkel
Helt rått! En smak av Japan. Overrask gjestene med denne sunne og velsmakende retten, som forrett, hovedrett eller som del av sushimåltid.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Dette trenger du til 2 porsjoner:
ca. 140 g hvalkjøtt
japansk soyasaus
grovrevet ingefær
litt wasabi
Tips:
For ekstra syre på smaken kan du blande litt limesaft med soyasaus.
Pynt gjerne med sesamfrø og vårløk.
Slik gjør du det:
Slik gjør du:
Skjær skiver av hvalkjøttet. Skjær disse i brede strimler igjen. Gjør dette like før servering. Legg skivene opp på to tallerkener. Ha soya og ingefær i små boller. Dypp hvalstrimlene i soya og ha litt ingefær på før du putter dem i munnen. Rør litt wasabi ut i soyasausen om du ønsker litt skarpere smak.