Slik steker du hval
Slik steker du hval. Lær hvordan du steker hvalkjøtt for optimalt resultat.
Les artikkelenEnkel
Rask og smaksrik hvalbiff som er hurtig å lage. Bestem selv tilbehøret etter om du vil ha den som lunch eller middag.
Til to personer trenger du:
Ca. 400 gram hvalbiff
3-4 kvister sitrontimian
Grovkvernet salt og pepper
Raps- eller solsikkeolje
100 g langtidsmodnet spekeskinke, gjerne St.Kristina eller Tind
Smør
Lime
Server med valgfritt tilbehør, gjerne en frisk salat.
Skinken bør ikke være for salt.
Enkel rett til både lunch og middag.
Krydre 1 1/2 cm tykke skiver hvalbiff med salt og pepper.
Legg på en klype sitrontimian.
Pakk hvalbiffen inn i skinken – husk at skinken ikke må være for salt!
Ha godt med olje i en varm stekepanne.
Hvalbiffen stekes i ca. 2 minutter på første side og ca. 1 1/2 min på den andre siden.
Skru av plata, ha i en toppet spiseskje meierismør i stekepanna.
La smøret smelte helt ned før du trekker panna av plata.
Kjøttet øses godt med det smelta smøret.
La kjøttet hvile i panna i ca. 4-5 minutt før servering.
Konsistensen skal være fast, men ikke hard. Da har kjøttet hvilt ferdig og er klar til servering.
Sjy:
Når du har tatt ut kjøttet klemmer du saften fra en halv lime over smøret i panna.
Ha godt med steikesjy over hvalkjøttet før servering.