Konservering av Norsk Hval
De som har smakt godt røkt hvalkjøtt vet at dette er nydelig og svært anvendbart til ulike retter og spisesituasjoner. Her får du noen enkle tips
Les artikkelenMiddels vanskelig
Gravet hval er en tradisjonsrik, lekker delikatesse med mye god smak. Lær hvordan du lager det selv hjemme.
Gravet hval:
400 gr renskåret hvalkjøtt
3 ts salt
2 ts sukker
1 ts nykværnet pepper
1 ts knuste einerbær
1 ts frisk timian
2 ss brandy
Majonessalat
20gr selleristang
1 syrlig grønt eple
4 ss grovhakkede walnøtter
2 ss cremê fraishè
4 ss majones
1 ts sukker
1 ss sitronsaft
Server med walnøttbrytebrød og godt smør.
Gravet hval:
Ta det renskårede kjøttet og gi inn med alle krydrene, legg i kjøleskap innpakket i en plastpose. Kjøttet kan legges under lett press i to døgn.
Majonessalat:
Skrell og kutt eplet i små terninger og kutt stangselleri. Bland alt sammen med majones, som allerede er rørt opp med sukker og sitron saft.
Pynt : kapers med stilk og feldsalat
Anretning:
Legg det marinerte kjøttet i fryseren mens du skyller feldsalaten og finner fram majonessalaten. Skjær kjøttet løvtynt og anrett på tallerken. Legg feldsalat på kjøttet, majonessalat legges i salatrossetten og topp med kapers.
Rett: Bengt Knoll, Vestby VGS og Son Kro.